понеділок, 30 травня 2022 р.

                

Міжнародний день захисту дитини в Україні та в світі

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей - «International Day for Protection of Children» прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще.

Метою цього дня є привертання уваги до потреб та прав дитини.

Саме 1 червня вся світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство над дітьми, проводить освітні компанії для дітей про те, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їх прав, і вчать суспільство враховувати потреби дитини. 

Конвенція ООН про права дитини

Конвенція ООН про права дитини - це угода між країнами

 Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу. 

Держави-сторони взяли на себе обов’язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією.

 Конвенція визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.

Міжнародний день захисту дітей в Україні святкуємо з 1998 року, після підписання Президентом України Указу №568/98 “Про день захисту дітей". Ініціювали святкування цього дня в Україні Міністерство України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітет захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів і дітей „Україна дітям».

Цікаві факти:

  Коли дитина стає дорослою? 

      Українські діти стають офіційно повнолітніми у 18 років. Це - найпоширеніший вік повноліття у Європі (Іспанія, Голландія, Великобританія). Але далеко не найтрадиційніший. 
    Так в Узбекистані дорослими вважаються 14-річні, а в Таджикистані – 16-річні громадяни. США та деякі інші країни приймають в лави повнолітніх у 21 рік. 



Немає коментарів:

Дописати коментар