понеділок, 23 травня 2022 р.

 


Чай - найпопулярніший напій на Землі. 

Офіційний Міжнародний день чаю тепер відзначається щорічно 21 травня, згідно з резолюцією ООН. Найгучніше святкування «Міжнародного дня чаю» проходить в Індії та Шрі-Ланці.  У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. Для нас листовий чай - просто хвилина спокою, а для людей, котрі вирощують та збирають чай  - важка щоденна праця, в якій залучені всі: і чоловіки, і жінки, і діти. Міжнародний день чаю святкується здебільшого у тих країнах, де є чайні господарства, але ніхто не забороняє нам, чайним гурманам, вшанувати улюблений напій.  У «День чаю» є чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій. З Днем чаю!

Трохи історії.

Чай з'явився в житті людей приблизно у 2737 до н.е.. Все трапилося, як звичайно, випадково. Колись давно імператор Шень-нун відпочивав у тіні чайного дерева і в його казан впало кілька листочків. Коли він залив їх окропом, вийшов напій, що бадьорить, з неперевершеним ароматом.

Цікаві факти про чай:

o    Чай не можна заварювати окропом. З нього випаровуються корисні властивості, аромат і з'являється неприємна гіркота.

o    У чайному листі кофеїну більше, ніж у кавових зернах, у 2 рази. Але його плив на організм м'якший.

o    Чорні та зелені чаї виготовляються з одного чайного куща! Вони різний ступінь ферментації, а сировина використовується однакова.

o    Чайне листя збираються виключно вручну, оскільки самі чайні сади знаходяться в гірській місцевості, а для виробництва використовуються тільки перші 4-5 листочків.



Немає коментарів:

Дописати коментар